• Pensioenen

Actieve begeleiding van uw bedrijfspensioen

Pensioen is een complexe, maar belangrijke arbeidsvoorwaarde en verdient daarom alle aandacht. Bij voortduring. Wet- en regelgeving wijzigen met enige regelmaat. Samen met VZZ zult u uw weg daarin vinden.

- Wij zijn er voor werkgevers en ondernemingsraden.

- Onze adviseurs zorgen dat ze altijd up-to-date zijn in de complexe pensioenwereld.

- Wij verzorgen het beheer van uw pensioencontract en verwerken desgewenst alle personeelsmutaties. Pensioencommunicatie speelt daarbij een voorname rol.

- Scheiding, deeltijdpensioen, arbeidsongeschiktheid en vele andere life events grijpen in op het totale pensioen. Wij begeleiden uw werknemers in het maken van de juiste keuze en bieden hen tijdig handelingsperspectief.

- U wilt zich graag onderscheiden. Niet alleen naar de markt, maar ook richting uw medewerkers. De pensioenregeling maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

PensioencommunicatieU vindt het belangrijk dat dat uw werknemers zorgvuldig worden geïnformeerd over de regeling. Zo wilt u hen begeleiden bij keuzes met betrekking tot vroegpensioen, minder werken of demotie. Maar ook bij arbeidsongeschiktheid en ontslag. Inzicht neemt de onzekerheid weg en biedt comfort. Een sterk communicatietraject is voor alle partijen van belang. U vindt zelf namelijk dat het goed geregeld is, maar vindt u medewerker dat ook?

Bied uw medewerker handelingsperspectief met het oog op de persoonlijke situatie. Er valt in veel pensioenregelingen het nodige te kiezen. Wij helpen uw medewerker daarbij en voorkomen keuzestress.

VZZ Verzekeringen is lid van Vereniging van Pensioenjuristen