• Hypotheken

Ondernemer en hypotheek, wat kunnen we voor u betekenen

Ondernemen en hypotheek. Het lijkt een lastige combinatie omdat u een flexibel inkomen heeft. Er zijn voor ondernemers steeds meer mogelijkheden om een hypotheek te verkrijgen. Wij helpen u, middels een externe hypotheekadviseur, zo snel mogelijk inzicht te geven in wat de hypotheekmogelijkheden zijn. Dit wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren.

‘Toetsinkomen’

Bij ondernemers is vaak sprake van een variabel inkomen. Naast salaris of management-fee heeft u te maken met dividenduitkeringen en een wisselend bedrijfsresultaat. In veel gevallen wordt er gerekend op basis van het gemiddelde inkomen, berekend over de laatste drie jaar. Zo wordt er een ‘toetsinkomen’ vastgesteld. (Als in het laatste jaar het resultaat het minst is, wordt enkel gerekend met het inkomen van dat laatste jaar).

Korter dan 3 jaar zelfstandig?

Gelukkig zijn er een aantal banken die ook merken dat er steeds meer zelfstandig ondernemers zijn en meedenken in oplossingen in plaats van beperkingen. Zo zijn er ook voor ‘jonge’ ondernemers, die nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer zijn, tegenwoordig hypotheekmogelijkheden met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). We vertellen u er graag over!

Een duidelijk verhaal

Een hypotheek voor u als ondernemer kan steeds sneller en beter geregeld worden. Wij zijn gespecialiseerd als het gaat om hypotheken voor ondernemers en nemen graag zoveel mogelijk werk uit handen. We houden van duidelijke communicatie door korte lijnen, dat ‘schakelt’ het snelst. Eigenlijk gewoon een duidelijk verhaal.